18 November 2013

Dondurucudan Çıkan Etler Tekrar Dondurucuya Girmesin

Ev hanımı olunca o kadar çok dikkat edilmesi gereken şey var ki bunlar içinde en önemlileri elbette sağlık ile ilgili olanlar. Her türlü et türünü dondurucuya koyduğumuzda bunları öncesinde tek kullanımlık olarak paketlere ayırmakta fayda var. Çünkü çözüp tamamını tüketmezseniz geri kalan eti yeniden dondurucuya koymak hiç sağlıklı değil. Bu aşamada bakteriler üremiş oluyor ve et bozulmaya başlıyor.

Aldığınız kıyma, tavuk ve eti kullanım çeşidine göre miktarlarını ayırıp poşetleyebilirsiniz. Yemeklere az miktarda katmak için ufak porsiyonlar, tamamı etten oluşan yemekler için büyük porsiyonlar ve çorba gibi şeylere katmak için çok küçük porsiyonlar şeklinde ayırdığınızda çözülmüş miktar hiç artmadan kullanılabilir.

No comments:

Post a Comment